Pagrindinis / Naujienos / Naujienos

Kūrybiškasis kulinarinis turizmas: BASCIL partneriai susitiko Gdanske dalintis patirtimi ir įkvėpimu

2025-06-09
Kūrybiškasis kulinarinis turizmas: BASCIL partneriai susitiko Gdanske dalintis patirtimi ir įkvėpimu

2025 m. birželio 3–5 d. Gdanske, Lenkijoje, vyko projekto BASCIL partnerių susitikimas. Projektas finansuojamas 2021–2027 m. Interreg Baltijos jūros regiono programos projekto „BASCIL – Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas“ (angl. Innovative Solutions for the Rural Food Production Sector to Diversify into Sustainable Culinary Tourism Services) lėšomis. Šį renginį organizavo Lenkijos Pamario regiono turizmo organizacija.

 

Susitikimo metu daugiausia dėmesio skirta projekto trečiajam darbo paketui (WP3), skirtam projekto rezultatų sklaidai ir perdavimui. Partneriai aptarė naujai parengtą leidinį – vadovą „Practical Solutions for Developing Culinary Tourism Services for Local Food Producers in the Baltic Sea Region“ (liet. „Praktiniai kulinarinio turizmo paslaugų kūrimo sprendimai vietos maisto gamintojams Baltijos jūros regione“). Šis vadovas apjungia įkvepiančias sėkmės istorijas bei pateikia išsamias gaires, kaip skatinti inovacijas kulinarinio turizmo srityje. Leidinio viršelyje pristatomas vienas iš projekto metu sukurtų kūrybingos Lietuvos maisto kūrėjos Sigitos Malinauskienės produktų – kulinarinio maršruto „Seni nauji skoniai“ dalis, siūlanti paragauti išskirtinio „Burokėlių rojaus“ meniu. Leidinys netrukus bus prieinamas internete ir lietuvių kalba – visiems, besidomintiems kulinarinio turizmo plėtra Baltijos jūros regione ir už jo ribų.

 

Partneriai taip pat dalijosi informacija apie sklaidos veiklas ir rezultatus pilotiniuose regionuose. Svarbios diskusijos vyko dėl baigiamojo projekto renginio, kuris vyks Švedijoje metų pabaigoje. Aptartos projekto metu sukurtos komunikacijos iniciatyvos – vaizdo istorijos, sėkmės pavyzdžių sklaida bei vertinimo kriterijų kūrimas rugpjūtį vyksiančiam pilotinių rezultatų vertinimui.

 

Renginys taip pat suteikė galimybę iš arti patirti, kaip vietos gamintojai derina tradicines žinias su kūrybišku verslumu, kurdami novatoriškus kulinarinio turizmo produktus. Praktinė programa išryškino turtingą Lenkijos Pamario regiono kulinarinį ir kultūrinį paveldą – teritoriją, kurioje ne viena iniciatyva pažengė į priekį BASCIL projekto dėka. Renginys sudarė palankias sąlygas žinių mainams, tęstiniam bendradarbiavimui ir tolesniam BASCIL projekto poveikio stiprinimui.

 

Daugiau informacijos apie projektą: https://interreg-baltic.eu/project/bascil/  

 

Projektą įgyvendina:

Dr. Živilė Gedminaitė-Raudonė (projekto Lietuvoje vadovė) tel. (8 5) 261 7978, el. p. zivile.gedminaite@ekvi.lt;

Dr. Rita Lankauskienė, el. p. rita.lankauskienė@ekvi.lt;

Dr. Vitalija Simonaitytė, el. p. vitalija.simonaityte@ekvi.lt

 

© Cituojant būtina nurodyti šaltinį ir interneto svetainės adresą.

Galerija